Kattelemme – oversigt over de bedste på markedet

Søger du den rette kattelem, som passer både til jeres dør og jeres kat(te)? Så har vi her på siden samlet de bedste på markedet. Oversigten indeholder også forskellige typer, så du kan finde den helt rette til jer.
killing

Til den store kat: Petsafe Kattelem

En kattelem er ideel, når katten gerne vil ind og ud af huset. Det giver katten den frihed, som katte ofte sætter pris på og elsker. Hvis du ikke er hjemme, giver det også katten en frihed til at kunne gå ud, når den ønsker det. Kattelemmen kan indstilles på 4 måder, så du kan bestemme, hvornår og hvordan katten kan gå ud. Det kan være, at du indstiller den til, at katten kun kan gå ud – eller ind. Du kan også låse den, hvis du ønsker det. De fire indstillinger er: kun ind, kun ud, ind og ud, låst. Kattelemmen er hvid, og den passer til katte på op til 8 kg med en skulderbredde på 15 cm.

Kattelemmen er lavet, så blæst ikke komme igennem, og den forhindrer træk. Det er rart på de kolde dage. Hvis den skulle ske at blive beskidt af kattepoter, så kan du tørre den af med en fugtig klud.

Den højteknologiske kattelem: Petsafe Kattelem Microchip inkl. Adapter

En elektronisk kattelem er ideel til at give både dig og katten frihed. En normal kattelem kan ikke holde uønskede gæster ude. Det kan være andre dyr, hvis du bor på landet, eller hvis du får besøg af naboens kat. Med en elektronisk kattelem kan du indstille den, som du ønsker. Den har 4 indstillinger, hvor katten kun kan komme ind, ud, begge veje eller låst. Den er desuden isoleret, så vinden ikke blæser igennem. Kattelemmen åbner kun for din kat, fordi din kat får en mikrochip på sig, så kattelemmen kun accepterer og registrerer den. Hvis du har flere katte, kan de alle registreres.

Kattelemmen er egnet til katte op til 8 kg. Den har en medfølgende adapter, og den kan benyttes ved døre med metal og glas. Metaldøre kan give forstyrrelser i signalet mellem kattelem og kat, hvilket adapteren gerne skal undgå.

Den kan bruges med alle nye chips, og 40 katte kan registreres med den.

Til den mellemstore kat: Staywell Deluxe 400 Magnet kattelem

Det er virkelig en lettelse at få en kattelem. Du skal ikke mere stå op og lukke katten ud på ubelejlige tidspunkter. Katten kan selv gå ind og ud med Staywell Deluxe kattelem. Du sætter en magnet i kattens halsbånd, og den magnet sørger for, at kattelemmen låser op og i. Det betyder også, at andre katte ikke vil smutte med ind i huset. Magneten medfølger, og hvis katten taber den, så kan du få en ny. Det er super smart og praktisk, så katten kan passe sig selv og får den frihed, som mange katte godt kan lide, og du skal ikke have besværet med at lukke den ind og ud. Samtidig kommer andre uønskede gæster ikke ind i dit hus.

Kattelemmen passer til mellemstore katte på op til 7 kg. Kattelemmen kan bruges i træ, enkelt og dobbelt glas, mursten, pvc og metal.

Katten i størrelse medium: Staywell Deluxe 420 Magnet Kattelem

Kattelemmen er en 4 vejs kattelem i brun. Designet er lidt anderledes end de fleste kattelemme, så hvis du godt kunne tænke dig noget andet end hvid, er kattelemmen ideel. Den har en gennemsigtig klap, som katten går igennem. Kattelemmen fungerer på den måde, at katten får en magnet på sig, og kattelemmen åbner automatisk, når den registrerer, at magneten kommer. Det betyder, at andre katte ikke kan gå igennem, så hvis naboen har en nysgerrig kat, kan du undgå dens besøg med Staywell kattelemmen. Hvis du har flere katte, kan de gode alle tilkobles kattelemmen. Kattelemmen har fire indstillinger, der er: kun ind, kun ud, ind og ud og låst. Den kan fastmonteres i mursten, træ, enkelt og dobbelt glas, PVC og metal. Der er derfor mulighed for at få en kattelem, uanset hvilket materiale din dør eller væg er lavet af. Kattelemmen egner sig til katte på op til 7 kg, så det er en medium kat.

Simpel kattelem – Staywell 715 kattelem – Billigst på Pricerunner

Staywell har lavet en 2-vejs kattelem. Designet er enkelt og simpelt, og det er også nemt at finde ud af kattelemmen. Kattelemmen har ikke en masse smarte funktioner – men måske har du heller ikke brug for dem. Den er ligetil, og en god klassisk kattelem som vi kender dem. Det giver både dig og katten frihed. Katten kan vælge, om den vil være inde eller ude, og du skal ikke stå op for at lukke den ud midt om natten eller tidlig morgen. Det er en winwin situation for begge parter. Kattelemmen kan monteres i metal, trædøre, PVC og mursten. Det skulle gerne dække de fleste døre eller vægge. Glæd dig over at katten kan passe sig selv, og du kan få lov til at sove længe, når du vil! Kattelemmen egner sig til katte på op til 7 kg.

FAQ

Hvad koster en kattelem?

En kattelem varier i pris, alt efter hvor mange funktioner du ønsker, skal følge med. Den billigste kommer til 250 kr., og den dyreste til 1200 kr. Det kommer derfor meget an på dit og kattens behov, i forhold til hvor mange penge du gerne vil bruge på en kattelem.

Kattelem hvordan?

De fleste kattelemme fungerer ved, at katten kan gå ind og ud, som den ønsker det. I dag laver man også mange elektroniske kattelemme, som kan indstilles, som du ønsker det. Hvis katten kun må være inde om natten, kan du indstille den til det. Mange kattelemme kan indstilles til at registrere en magnet på katten, og så åbner den kun ved din kat.

Hvordan monterer man en kattelem?

Du monterer en kattelem i træ, glas, PVC, mursten eller lignende. Det kan enten være ved at skære hul til kattelemmen. Du skal først måle op, hvor stor kattelemmen er, og så tegne det af på døren. Derefter borer du huller i hvert hjørne og skærer hullet til. Så kan du sætte kattelemmen i.

Hvor højt skal en kattelem sidde?

Det er meget individuelt, alt efter hvor stor din kat er. Du skal måle kattelemmen, så den passer med kattens størrelse. Katten må gerne springe lidt, men den skal ikke være for høj. Samtidig skal den heller ikke sidde for lavt, men det er mere sikkert end at gå den anden vej. Mål din kats højde og så har du svaret.

Hvordan lærer man en kat at bruge en kattelem?

Det kan komme meget naturligt, når katten gerne vil ud, at du viser den vejen. Katte er kloge, og de skal nok hurtigt forstå, at de kan komme ind og ud gennem kattelemmen. Du kan starte med at ligge en godbid på den anden side, så katten bliver opmuntret til at gå igennem.

Hvilken kattelem skal jeg vælge?

Du skal vælge en kattelem, som passer til dit og kattens behov. Der findes kattelemme med alverdens funktioner, men de koster naturligvis også mere. Du skal derfor overveje, hvor mange penge du vil bruge på kattelemmen, og hvad der er vigtigt for dig. Er det vigtigt, at andre dyr ikke kan løbe igennem? Så skal du have en elektronisk kattelem, som registrer din kat.