I forbindelse med de kolde vintermåneder har nogle hunderacer behov for at have ekstra beskyttelse, så de ikke kommer til at fryse. Dette kan du afhjælpe ved at købe en hundefrakke. En hundefrakke kan se ud på forskellige måder, men princippet er, at hundens krop skal være dækket og godt beskyttet mod vejr og vind. Det er ikke alle hunde som er glade for pludselig at få en frakke på. Det kræver tilvænning og du kan risikere, at nogle hunde vil stoppe op på gåturen, fordi de ikke kan forstå, hvad det er, som de har fået på. Lær din hund at bruge jakke, så den finder ud af, at det ikke er så slemt at have på.

Gå langsomt frem

Når hundefrakken er kommet hjem, skal du i første omgang finde ud af om den passer. Det er vigtigt at det ikke bliver gjort som et overgreb, da det kan få negative konsekvenser. Snak roligt med din hund, lad den snuse til jakken og prøv forsigtigt at lægge den ovenpå hunden til en start. Ros din hund undervejs og brug masser af godbidder, så det bliver en god oplevelse for hunden. Det er godt at øve dette flere gange og over flere dage, så hunden forbinder frakken med noget godt. I takt med at du øver flere og flere gange, kan du prøve at få jakken mere på hunden ved at åbne den og lukke den om hundens mave. Til sidst vil den acceptere, at det faktisk er okay have hundefrakken på.

Eksempel på en god hundefrakke 

Et hundedækken, som er nemt at få af og på hunden, er f.eks. BACK ON TRACK HUNDE FLEECEDÆKKEN. Denne model har lukning under maven, hvilket gør, at du hurtigt kan tage den af hunden hvis den bliver utryg ved at have den på. Modellen sidder tæt ind til kroppen, hvilket gør, at materialet beskytter den mod vejr og vind. Materialet på dækkenet kan godt sige en lyd, når man står og skal have den på hunden. Derfor skal du være ekstra opmærksom, hvis du har en hund, som er sensitiv overfor lyde. Køb et lækkert dækken til hunden allerede i dag, så du kan begynde at øve tilvænningen. Lige så snart din hund har fundet ud af at hundefrakken ikke er farlig, vil den glæde sig til at få frakken på. Mange hunde kommer til at forbinde frakken med gåture, hvilket er noget som de fleste hunde elsker.